Яку рибу повинні споживати українці

РибаУкраїнці мають почати споживати якісну, свіжу, дешевшу українську рибу – Ярема Ковалів.

«Згідно з даними офіційної статистики, українці споживають більше 80% імпортної риби. Українська риба мало представлена у великих торгових мережах. На ринках, особливо в регіонах біля водойм – вибір значно більший» –   розповів Голова Держрибагентства Ярема Ковалів у ефірі радіостанції «Голос Столиці». Він зазначив,  що через ініціативи з дерегуляції держава має намір стимулювати підприємців  рибної галузі, це є одним з основних пріоритетів Концепції реформування рибного господарства,  яку розробило та впроваджує Держрибагентство. В свою чергу спрощення  умов роботи підприємців збільшить  і кількість  української риби на прилавках магазинів.

«Традиційно українці споживають  такі види риб, як карп і товстолобик. При цьому у нас в Україні є дуже багато  видів риб, які дуже смачні, але менш відомі і не користуються популярністю. Наприклад, калкан, його виловлюють у нас в Чорному морі, на Одещині. Цю рибу надзвичайно високо цінують у Туреччині, там її вартість може сягати кількох десятків доларів за кілограм. В Україні вона значно дешевша, але невідома багатьом українцям».

Ярема Ковалів зазначив, що  на вартість імпортної риби дуже впливає курс валют, у зв’язку з девальвацією вона стала дуже дорогою і недоступною багатьом українцям. Тому споживачам саме час  звернути увагу на  вітчизняний продукт, а державі стимулювати підприємців  рибної галузі. «На ринку зараз ідеальні умови для імпортозаміщення. Українці мають почати споживати якісну, свіжу, дешевшу українську рибу» –  додав Ярема Ковалів.

Оксана МИРОНЬКО

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?